voetonderzoek
csm_25.08.16_0068_9f9f99caec
aanpassing goede zool
fixatie van de hiel
zool
csm_JURTIN_P7_49_Einlagen_d01f8f20bf

De Werkwijze


De Jurtin orthopedische zolen worden anders gemaakt als de alom bekende steunzolen. De Jurtin zolen worden direct aan de onbelaste voet gemodelleerd. De hiel wordt daarna in zijn gewenste positie gebracht. Dan wordt de inlegzool aan deze gecorrigeerde voet d.m.v vacüumtechniek aangepast. Het doel is hierbij, dat de voeten weer normaal af kunnen rollen.Hoe verloopt de afspraak


Ik begin met een intake om te ontdekken wat uw probleem is, hoeveel pijn u heeft, hoe u op uw voeten staat, etc. Dan bespreken we samen, of u zolen nodig heeft en welke zool het beste voor u is. Dan wordt uw zool gemaakt. Deze is direct klaar en u kunt er direct mee weglopen.

Vervolgens kijken we of u fysiotherapie nodig heeft om uw pijn nog sneller

kwijt te zijn. Mocht dit nodig en gewenst zijn, dan plannen we een vervolgafspraak voor fysiotherapie in. U krijgt van mij oefeningen mee.

Als dit niet nodig is, wil ik u wel graag nog een keer zien, als u een paar weken op uw  zolen loopt. Het is mogelijk dat u nog restpijn heeft, welke we met een ondersteuning op kunnen lossen. Deze afspraak 

is gratis.

Mogelijk wordt de intake en het onderzoek door de zorgverzekeraar vergoedt.

Vraagt u naar de voorwaarden.

Een kleine afwijking van de stand van de hiel kan problemen geven en kan pijn veroorzaken in knie, heup, rug en schouders.

De hiel is de basis voor het hele lichaam. Jurtin inlegzolen stabiliseren de hiel. De rechte hiel geeft een rechte lichaamshouding.

Voor wie?


De meeste mensen hebben ergens in hun lichaam wel een scheve belasting. Niemand is helemaal 100% symmetrisch gebouwd. Dit kan in de nek, de rug, de heup, de knie en natuurlijk in de voeten zijn. Het lichaam kan dit, zeker als we jong zijn, rechtzetten. Maar deze scheve belasting kan er ook voor zorgen dat onze houding en manier van bewegen beïnvloedt wordt. Dit kan voor pijn zorgen.

Heeft u akute problemen, zoals Hallux Valgus, Hielspoor, doorgezakte voorvoet of andere voetgerelateerde problemen in knie of heup, dan is onze -voor u op maat gemaakte - inlegzool de basis om u direct beter te voelen.


Men kan de zolen ook gebruiken om pijn bij staand werk of door intensieve sportbeoefening te voorkomen en beter te presteren.

De Jurtin medische zolen zorgen voor betere stabiliteit en een betere doorbloeding. Sporten als voetbal, skiën, wandelen bijvoorbeeeld.